Norgestreff 2013

Bilder fra turen til Norgestreffet 2013Bilder fra turen til Norgestreffet 2013

Nedlagte Lista flystasjon var åsted for årets Norgestreff for MC-folket. I perioden onsdag 6. til søndag 9. var stedet fylt med MC-folket fra det ganske land og noen fra broderlandene kom også.

Vi var tre fra Ski MC som tok turen nedover. Hans reiste alene på fredag og rakk å få med seg både underholdning på kvelden og fellestur på lørdag med Lindesnes fyr. Det får jeg ta igjen senere. Denne turen hadde andre prioriteringer og det var helt greit.

Solveig og jeg hadde planlagt en tur til treffet som unngikk lange strekk på ensformige veier. Og det fikk vi til. Klarte også å lære en del om hvordan jeg ikke skal bruke min ny Garmin Zumo 660LM. Som alltid på tur gjelder det å planlegge i forkant, være beredt på endringer og vite hva du skal gjøre når endringene inntreffer. Vi endte opp i Arendal første dagen og tok en middag på brygga og noen øl. Fin kveld var det.

Lørdag formiddag gikk med til siste etappe. Fin dag igjen med strålende vær og fine kjøreforhold. Vel fremme rundt 15:00 møtte vi Hans som kom tilbake fra Lindesnes. Vi campet ikke ved siden av Hans – og det hadde ingenting med ham å gjøre. Selv om det var plass var det ikke i le av vinden, og da var det lille skogholtet 100 meter på andre siden av Hans sitt telt å foretrekke. Spennende å rusle rundt og se på alt livet, alle teltene (også de som vinden hadde tatt) og alle de flotte syklene. En liten utekonsert foran mat-teltet ble det også tid til.

Etter middag ble det en tur bor til Erik og Heidi med litt godt på lomma og i posen og en hyggelig kveld rundt grillen.

Søndag var den store reisedagen og det gikk strømmer av sykler ut av området. Hans hadde funnet en rute via Evje og Drangedal til Skien. For så å følge 306 til Horten. I skogen på vei til Åmli ble det også tid til en bedre lunch tilberedt av tur-ekspert Hans. Fantastisk å sitte midt i skogen på en benk med syklene rett ved og bare nyte stillheten, god mat, godt selskap og MC-folket som fulgte samme rute som oss og hilste blide og fornøyde i høyresvingen hvor vi satt.

306 var en opplevelse i seg selv. På hele turen klarte vi å unngå europaveier og holde oss på småveier, men 306 var i en klasse for seg selv. Mesteparten av veien tror jeg to møtende biler ville hatt vanskelig forhold. Og på vinterstid tror jeg dette er en vei for de spesielt interesserte. Men morsomt var det – vi kjørte jo motorsykkel, og dette lager bare dagen vår bedre.

Takk for en fin tur Solveig og Hans. 92 mil klokket GPS inn for meg i løpet av helgen. og 92 herlige mil var det.