Finnskogen med Terje på MC

Jeg hentet Terje på Manglerud politistasjon.

Terje hadde ingen god grunn til å dra på hytta. Men hvem trenger vel en god grunn for å kjøre 25 mil x 2 på motorsykkel. 50 mil på motorsykkel er god nok grunn. Og med intercom hadde vi en fin tur oppover med masse småprat og gode historier. Turen gikk enda fortere enn når jeg hører på musikk fra mobilen.

Mettes FrisørPå turen oppover kjørte vi innom Kirkenær. Og med stor hvit skrift på et vindu sto det Mette’s frisør. Nå trodde jeg ikke helt på at det var Mettes frisør vi ville finne der inne. Jeg tror heller Mette er frisøren, men det blir semantikk og uviktig. Og vi hadde jo snakket om å ta en prat med Mette Marie på veien oppover. Har ikke sett henne på 32 år, men vi er jo venner på Facebook. Og gjett om Mette ble overrasket når vi kom der i hver vår MC-dress – litt skeptisk først, men så var det jublende gjensynsglede.

«Sjøli-setra» holder på mange gode minner for de som kjenner en av Sjøli-gutta fra Ski. Selv tilbragte jeg en måned der når jeg var 17 etter å ha syklet opp dit sammen med Per Ivar og Stein. Året etter hadde jeg fått lappen og fikk låne pappas Ford 15 M med 15 – 20 cm dødgang i 110 (lange rette strekninger mellom Flisa og Våler) og det ble enda en måneds ferie i Finnskogen. Utdrikningslaget mitt startet på samme sted før vi endte opp i Elverum. Så det var godt å være tilbake etter mange års fravær.

Det var varslet mye regn denne dagen. Men som vanlig var værgudene på vår side og vi kom oss helt frem uten at det falt så mye som en dråpe vann. Rent trivelig var det å kjøre innom stedene jeg husker så godt fra over 30 år tilbake.