Høye forventninger kan av og til være en utfordring. Og luke 5 bekreftet dette for oss. Drammen byr nå og da på spennende ting. Bryggerhuset Pilotbryggeri, som vel egentlig er de hos Aass som får lov til å leke seg mest på jobb, byr nå og da på morsomme bekjentskaper. Og med de flaskene og etikettene med tilhørende informasjon, ble det en liten pulsøkning når innkjøpet ble gjort. Og forventningene var til å ta og føle på når flasken ble hentet opp og klargjort for den store hendelsen på den 5. dagen i desember.

Utfordringen manifesterte seg allerede når dette mørke siruplignende ølet ble overført til glasset. Som vanlig begynner vi jo litt forsiktig i tilfelle skummet er villig og rikelig. Her ble det fort klart for oss at dette måtte det jobbes med. Og det gjorde vi, uten at det bidro i det hele tatt. Fullstendig dødt. Helt uten liv.

Imperial Stout Cognac Barrel, 9% – lagret på cognac-fat fra Backe Gabrielsen i nesten 2 år. Brygget i desember 2018, håndtappet på flasker i august 2020 og med utløpsdato 24.08.2030 … Alt dette høres jo særdeles fristende ut.

Absolutt en solid stout. Ingen tvil om det. Muligens kunne det skjedd noe hvis vi lot det være lagret til 2030. Men, det gjorde vi ikke og nå er vi så skuffa. Så høye forventninger og så lite å by på. Dette er sannsynligvis årets nedtur i kalenderen vår. Vi har en som bare heter Imperial Stout stående i kjelleren. Der skal den nok få lov til å stå en stund. Vi tar ikke sjansen på å ha den i årets kalender.

Terningen stopper forbauset på en skuffende 3’er.