Hei alle sammen. Hallo! Kan vi være litt stille takk. «Kan jag be om största möjliga tystnad»! NÅ ER DEN HER. DEN HAR KOMMET!

Vi snakker selvsagt om selveste Berentsen’s mektige og potente Stelliger Divum, 19% Vintage 2020. Et øl som krever en serveringtemperatur på 12-14 grader. Og her er det ikke lov å jukse. Da er det bedre å kjøpe seg en Mack Julebokk.

Dette er et øl som koster innsats å lage og resulterer i noen få tusen flasker hvert år. Og når vi nå er på fjerde året med dette fludium i huset i adventstiden, så er det blitt en likandes tradisjon. Desember er liksom ikke desember hvis den «svarte natta» ikke er i hus. Tror vi da. Vi har jo kjøpt den hvert år siden 2017. Stelliger Divum kommer fra latin og kan oversettes med stjernehimmel. Og den analogien er forståelig. Det sprudler i hele munnhulen og vi er glade for at vi er to som deler på denne 0,33’en.

Svart som natten med et skum som krever innsats. Friske dufter varsler om kaskaden av det tunge og søte og kraftige man har i vente. Og når man får det inn i munnhulen så er det som en liten eksplosjon av alt dette ølet kan by på. Den høye alkoholprosenten er tydelig og hjelper til å åpne for alle de andre inntrykkene. Det anbefales å begynne med små slurker for å dempe sjokket. Men, for et øl. For en opplevelse. For oss er dette et øl i særklasse.

Som vanlig slenger vi ned en solid 6’er for stjernehimmelen.