Jada! Vi satser alt. Bryggeriet Overworks har fått Brew Dog til å lage Sour Grinch, 6‰. Sjokolade, tranebær og hasselnøtt SOUR. Ja du leste riktig. Alternativt øl fra et skotsk bryggeri. Så hvordan fungerer dette en desemberkveld?

Mørk litt blankt preg, skum som krevde solid jobbing og dufter som var på grensa til eksplosive sånn med en gang. Det var da voldsomt til sour sjokoladeduft da. Jeg var sikker på at dette var et øl for Solveig og når Solveig hadde tatt en solid slurk så forsto jeg raskt at dette var IKKE et øl for Solveig. Den høylytte reaksjonen fortalte alt. Det ble litt sånn månelyst i stua. «Dette er den værste ølen jeg har smakt og jeg har smakt en del øl» – kom det klart og bestemt.

Så var det min tur. Serveringstemperatur mellom 6 og 9 grader eliminerer de voldsomme smaksopplevelsene mine. Så jeg syntes det først og fremst det var veldig vannete. Det er et surt preg, men sjokoladepreget i duftene og smaken og det varsomme sure preget gjorde Sour Grinch litt uinteressant og med en touch av lett kvalmende ettersmak. Ikke så voldsomt, men nok til å begrense begeistringen.

Det er ingen tvil om at jeg er vesentlig mer glad i surøl enn Solveig er, og at Solveig liker kaffepreget bedre enn meg. Men her bommes det i alle retninger.

Hva blir så dommen? Solveig vil ha 0,1 på terningen. Undertegnede heller mot litt mer. Så hvis vi legger sammen 0,1 og 2,4 så blir det et halvhelt tall. 2,5 er dagens terningkast for gårsdagens øl.