«Og når dyna varma kring oss båe to, i mørke natta. Ska’ e kviskre i øyre ditt og svara på. Koffer du, e den finaste e veit … » Det hører jeg hver gang Solveig ringer meg. Og det er en god opplevelse hver eneste gang. Vi så på fargen og skummet, kjente på duftene og tok en god slurk begge to. Og det første Solveig sa etter en ganske så umiddelbar begeistring var; Dette minner meg om tekststrofen; «i mørke natta … ». Og det var blinkskudd.

7Fjell byr på Mōdranith Black Christmas Ale, 8‰. Et saison-inspirert øl med litt annerledes vri. Szechuanpepper og lime er en spennende vri for et øl som de sier skal ha toner av kaffe, røstede nøtter og krydderpreg fra gjæren. Som vanlig er vi dårlige på å plukke ut disse ofte brukte beskrivelsene, men det er ikke så farlig. Vi er mest opptatt av de enkle tingene. Sånn som; er det godt?

Ja! Dette er godt. Vi begeistres i heimen og nyter et ypperlig glass øl i etterkant av at julegrana har kommet opp i stua og har fått på seg lysene sine. Vi har hatt planer om ost og vin i 3 dager nå, men det har ikke blitt seg sånn. Dette ølet hadde sikkert fungert godt til den osten. Men det fungerer også aldeles ypperlig helt for seg selv.

Så hva blir dommen? Hvor stor er begeistringen? 5,75 blir vi enige om.