Jammen ble det ikke et lite hvilesteg i dag også. Denne gangen er det 7Fjell som beærer oss med sitt selskap. Og det er på tide. Vi har nemlig 3 flasker fra dette bryggeriet i kalenderen. Luke 16 byr på Hyrdestund Christmas Blonde, 6,5‰. Og før fantasien får løpe alt for løpsk så skal vi fortelle litt om dette ølets bakgrunn.

Selv om Bergen nå har havnet i 2. divisjon så må det påpekes at denne gjengen med bergensere kan det med å brygge øl. Og en blond som skal inneholde blomsterpreget humle med friske krydder som visstnok harmonerer vakkert med korn, honning og kjeks fra maltet og ender opp i Hyrdestund. Det kan vi jo like. Navnet er hentet fra USA og beskriver opplevelsen av hvor stor flokken var. «Herdstunned». Så kan man jo diskutere hvor vellykket den oversettelsen var.

Her kommer det igjen ravfarget fludium med skum som krever sitt. Duftene lover mye og svarer til forventningene. Friskt og floralt med behagelig varighet. Et vellykket øl som frisker opp en mørk desemberkveld i etterkant av juletreinnkjøp og nedstengning av skoler i Nordre Follo.

Vi koser oss i godstolene og lar terningen trille til hele 5,25.