Vi er nesten litt innhabile når luke 14 åpner seg. Sommeren 2019 var vi innom bryggeriet i Bodø på MC-tur til Tomsø og hadde en i overkant hyggelig omvisning og ølsmaking. Med rikelige mengder og nesten en minneverdig kveld (Solveig husker ganske mye og jeg husker litt jeg også). Vi har etter hvert innarbeidet et godt fungerende system hvor Solveig drikker litt og jeg drikker resten.

Ut av luke 14 kommer en flaske fra Bådin bryggeri, Landegode Juleøl 7,5‰. Landegode rammer inn Bodø i nordvest og het en gang Gigrøy. Men fiskerne turte ikke bruke navnet som hadde sin opprinnelse fra sagnet om Gjura. Trollkjerringa som la til beins for å gifte seg med Blåmannen i Sulis, men ble overrasket av sola og endte opp som dagens 705 meter høye øy.

Ølet skal serveres etter badetemperaruren rundt øya (7-10°). Som fortalt så gjort. Gyllen farge og tungjobba skum og med dufter som kan minne om kvark. Alt er litt forsiktig og vi kjenner ikke så godt smakene av appelsinskall, kakao eller kandissirup. Men det står seg bra. Gode forsiktige smaker gir en behagelig opplevelse og vi tror alkoholprosenten redder dette ølet.

Vi plukker opp en Landegodevåt terning som duppa rundt til den havna på 5.