Nå våre kjære venner, nå skjer det. Dagen for ett av de ypperste øyeblikk i vår Julekalender 2021 åpenbarer seg. Håper vi! Det er så man kjenner det i kroppen, den spenningen som gårsdagens luke har åpenbart. Og hva er det så som skaper slik furore i Solstadveien? Den mektige Berentsens Stelliger Divum, 19‰ har gjort sin entré. Et øl for de spesielt interesserte og vi er spesielt interesserte.

Øyeblikket er her og vi heller i glasset. Jammen! Dette var det ikke mye liv i. Tross iherdig innsats så kommer det ikke noe skum. Det dør på vei ut av flaska. Og duftene pleier jo å være litt overveldende og du kjenner alle 19‰’ene i øya, men ikke i år. Og smaken! Det er den velkjente Stelligersmaken, men helt uten liv. Veldig flatt og helt uten kullsyre. Herved erklærer vi umiddelbart ølsorg i heimen. Snakk om realitetssjekk. Godt vi har tent 3. lys på adventsstaken så vi har noen lysglimt.

Endelig får vi betalt for å være på etterskudd. Vi skal jo åpne dagens luke. Så får vi håpe på at det blir en bedre opplevelse.

En Stelliger Divum som ikke er i orden får litt for de kjente smakene. Vi kunne juksa og åpna en av 2019- eller 2020-versjonene vi har i matboden, men holder oss til kalenderen og gir en skuffet 3’er.