Noen ting er vel verd å vente på. Som å hente ut motorsyklene fra vinterlagring og Solveig som kommer hjem fra jobb og JULEKALENDER. Endelig er dagen igjen kommet og desembergledene kan begynne å flomme.

2020-kalenderen begynner med et nytt bekjentskap. Fra bryggeriet Brulandselva som har vært oppskokespesialist siden 1783. Gneten Julenisse, 9% skal ifølge bryggeriet ha ekstra gnetsmak og er brygga med egen gardsgjær – en kveik – som har vært brygga forsiktig med siden 1995. Og for å hedre alle gnetnisser, er den også brygga med havregryn.

Vi har diskutert om gneten og gnien hører sammen uten at vi kom fram til noen konklusjon på det, men dette ølet er ikke så gnient av seg. Dette smaker av gårdsøl sånn vi kjenner det fra et lite og eksklusivt bryggeri i Rygge (Knut er flink). Vi tror det er kveiken som gir det preget vi liker. Godt egnet som årets første juleøl.

Gyllen fin farge med et hvitt og boblete skum. Gode smaker som hviler godt i munnen. Er det kanel vi kjenner sveiper over ganen.

En begeistret forsamling enes om et terningkast på 4,75.