Tau over Jærens rev til Rekeveien

Dagens tur gikk fra Lilland Bryggerihotell i Tau, ferge fra Oanes til Lauvvik, via Sandnes og kysten til Sokndal. Nærmere bestemt rett ved Rekefjord og vi bor i Rekefjordveien. Hva er da mer naturlig til middag enn gode fiskekaker (uten reker)! Den flotteste leiligheten vi har leid, men med en adkomst som innebærer kneskader og ekskluderer rullator.

En tur sterkt preget av været. Vi måtte jo kjøre Jærens rev og få med oss Rogalands stolthet. Heldigvis var det lite nedbør så vi hadde klarvær, men 7-10 sekundmeter vind gir oss motorsyklister noen utfordringer. Veldig annerledes alt annet vi har sett på våre turer. Store bygninger og lite som ligger og slenger rundt bygningene. Noe vi har sett mye av innimellom og oppimellom. En og annen windsurfer og kiteskjerm spratt opp og ned i vinden her og der. Imponerende ferdigheter. Og steingjerder så langt øyet kunne se. Og grantrehekker som var massive. Morsomt å se.

Lunch ble enkel innendørs på Ogna i Sirevåg. Så forandret landskapet seg og ble preget av blankskurte småfjell og knauser. I Egersund falt det seg helt naturlig å ta en stopp ved Berentsens bryggeri. Valget falt på 3 øl vi ikke har smakt før. Morsomt å kunne se produksjon gjennom vinduene.

Turen ned til Rekefjordveien var kort og det var godt å komme innomhus etter en vindfull og på slutten også en våt dag.