På dag 9 åpner vi luke 7. Det henger godt i denne forsinkelsen som har oppstått i årets kalender.

Luken inneholdt et nytt bekjentskap. Bryggerhuset Pilotbryggeri står det på flasken. Og deretter står det Juleøl 2019 Pinnekjøtt Røykbock, 8%. Og etter litt leting så oppdaget vi at denne flasken kommer fra Drammen. Aass bryggeri er opphavet til dette fludium. Øl #4 av 7 som Aass har forberedt til disse juletider. Sist vi hadde en flaske med lignende etikett i huset så skapte det en viss grad av dissens i juryen. Og dette ølet klarte jammen å bidra til ny dissens – dog ikke like utpreget som forrige gang.

Røykbock er en god beskrivelse. Her er det røyka så det holder. Et overraskende lyst øl med hvitt og nøkternt skum. Det samme kan sies om duftene. Relativt milde og varsomme. Smaken derimot er ikke like forsiktige. Her skal man like røyka varer. Fruen begeistres og undertegnede inntar den litt mer reserverte holdningen. Dagens skribent foretrekker det røkte pinnekjøttet som er dette ølets inspirasjon, mens madammen får det som hun ofte liker å ha det – hun slipper å måtte velge og koser seg med begge deler.

Nå er det sagt at dissensen var av den milde sorten så vi klarer å enes som 4,5 på terningen for dette ganske underholdende innslaget i årets julekalender.