Oppsummering Juleølkalender 2019

Årets julekalender er «utholdt» – som om det var noe å holde ut! Det er en like stor glede hvert år både å orientere seg i forkant, kjøpe inn og til slutt dele en flaske hver dag fra 1. til 24. desember.

I løpet av de 7 årene Solveig og jeg har holdt på med dette, så har vi merket en klar endring i hva vi foretrekker av øl. Og for å gi en enkel forklaring på hva vi mener med det; Guinnes er ikke lenger noe vi regner som et tungt og mørkt øl. Det er fremdeles et godt øl, men nå finnes det jo så veldig mye mer å velge i. Og alt må for all del ikke være tungt og mørkt, bortsett fra de fleste favorittene i julekalenderen vår.

Til vår store overraskelse så ble ikke Ringnes Julebokk med i kalenderen. Og det har den enkle forklaringen at den var med i Ski MC sin juleøltest og ble der definert som «egnet til ett eller flere års lagring» før den får den formen vi foretrekker. Vi koste oss imidlertid med to Ringnes Julebokk på julaften, en fra 2016 og en fra 2018. De smakte ypperlig.

Et annet øl som heller ikke ble med i årets julekalender var Berentsens Stelliger Divum, 19%. Så vi får se hva som skjer på nyttårsaften etter at boblene er fortært.

Julekalender Solstadveien 2019 har vært en minst like stor glede som det har vært de siste 6 årene. Vi gleder oss allerede til Julekalender Solstadveien 2020.