2. desember 2019. Luke to er åpnet og inneholdt en Julejuice fra Graff brygghus. 7,5% juleglede brygget av Graff & Amundsen i Tromsø. Første gang vi har hatt denne Dubble IPA – Imperial / Dubble New England i heimen.

Ganske annerledes enn det vi her i huset forbinder med god juleøl. Fargen var gyllen og i retning av orange. Så bra ut. Og den var like ugjennomsiktig som juice pleier å være. Det ser ut som juice og har noe i bunnen som nesten minner om fruktkjøtt, men erfarne som vi er så vet vi at dette er rester av gjær. Så vi heller varsomt og lar det være igjen litt i bunnen.

Skummet var hvitt og forsiktig og døde fort. Sånn det ofte er med IPA. Duftene ga sterke assosiasjoner til grapefrukt og etter de første slurkene kunne vi konstatere at smaken stemte overens med duftene. Og som vi alle vet så følger det en snerpete bitterhet med grapefrukt. Og sånn var det her også. Dro litt i gummen og lesket halsen. En annerledes opplevelse som vi begge hadde glede av.

Hva blir så dommen. Som vanlig med denne type øl var fruen hakket mer begeistret enn julenissemotorsykkelmontøren. Ulikheten i bedømmingen var imidlertid av den moderate arten, så vi hadde en enkel oppgave med å enes om 4,5 på terningen vår. Artig juleøl.