Dag 10:

Chamoli Gopeshwar, Joshimath, Nandi Devi national Park og Auli Laga Salude i Uttarakhand, India

I dag har vi kjørt fra Chamoli Gopeshwar til Auli, 65 km. For en pingleetappe kan man tenke, (etappetiden var fra 10.30 til ca. 16.00 med lunsjpause), men veiene og trafikkforholdene er radikalt forskjellige fra det jeg er vant til.

Vi hadde en flott etappe i dag, opp- og nedover dalsider, for det meste oppover, og med en varm lunsj i det fri. Medbrakt lapskaus fra boks fyra opp av vår uunnværlige mc- ansvarlige og altmuligmann. Lunsjen smakte fortreffelig.

Nå eter vi oss innover og oppover i Himalaya og naturen blir råere og dalsidene brattere. Må innrømme at jeg ikke alltid ser helt ned i bunnen av dalen når jeg kjører. I løpet av turen i dag har vi forsert noen skikkelige vanndammer der så å si halve motoren var under vann når vi kjørte gjennom. Ellers lirker vi oss forbi busser og andre kjøretøy med bare noen centimeters avstand, litt uvant for meg, men høyst vanlig her.

Siste etappen opp til hotellet ble vi fraktet med stolheis. Kul svevefølelse, og slalåmbakken var overstrødd av beitende kuer. For en utsikt som møtte oss på toppen, ca. 2750 moh. med fjelltoppen Nanda Devi på 7816 m rett i front. Spektakulært og mektig.

Middag ble nok en gang inntatt i boblejakker, denne gangen innendørs i 16 grader.

Heldigvis var det varmt vann på badet og varmeovn på rommet. Hva mer kan vi ønske 😁

Nina sitt innlegg på FB:

I dag hadde vi en deilig og rolig morgen helt uten å måtte stå opp tidlig. Vi har ikke kjørt så langt bortover i dag, men vi har kjørt ganske mye oppover. Nesten 1000 meter oppover, for å være litt mer nøyaktig.

Etter frokost fikk vi besøke en skole som lå på andre siden av veien for hotellet vårt. Det var en helt ny skole, i sitt første undervisningsår, og de underviste fra barnehage til ca 6. klasse. Utrolig vennlige lærere, imøtekommende rektor og interesserte, flaue og lattermilde barn. Barna gikk opptil 5 km hver vei hver dag til skolen.

Vi bega oss atter ut på veien etter skolebesøk, og veiene i dag var like utfordrende som i går – ihvertfall på starten. Mye veiarbeid! Store hull, gjørmete og trange veier. På et tidspunkt snek vi oss forbi en ambulanse i utrykning (!)i motsatt retning, den måtte stoppe fordi det var for trangt å passere en gravemaskin som jobbet med å laste på en lastebil.

Vi spiste norsk lunsj i dag, lapskaus med knekkebrød, i nydelige omgivelser. Det skal sies at selv om indisk mat er veldig godt, så smakte det med litt tradisjonell lapskaus på boks i dag.

Vi tilbringer natten på et høyfjellshotell, ca 2800 moh. Vi tok stolheisen opp og hadde pakket en liten veske med det mest nødvendige. Det er kuene som benytter seg av slalåmløypene når det ikke er snø her, men hvordan i all verden de har kommet seg hit er for meg en gåte. Kanskje kuer kan gå i trapper?

I kveld har vi bestilt kinesisk middag, og det skal også bli finfint. En riktig internasjonal dag hva angår mat med andre ord: Indisk til frokost, norsk til lunsj og kinesisk til middag.

Kanskje om det kommer snø i natt så får vi stå på ski ned? Man kan jo håpe… 🤩